Vöröskáposzta

Alkalmazás: Csíráztatás előtt mossuk meg jól a magokat, beáztatni nem szükséges. Helyezzük a tálat vagy a csíráztató üveget világos, de ne napsütötte helyre.
Felhasználás: kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, müzlikben. Kiváló gyulladáscsökkentő hatású, fekélygyógyító és vértisztító. Daganatnövekedést blokkoló enzimeket tartalmaz. Sok C vitamint, B1-, B2 vitamint, és asványi anyagot (K, Ca, Mg) tartalmaz.

Latin megnevezés: Brassica oleracea.
Vetés: egész évben vethető.
Egy tányérhoz 1 evőkanál magot szórjunk nedves szűrőpapírra
Hőmérséklet:  20 0C
Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss vízzel.
Csírázási idő: 6 nap

vissza...