Citromsav


CITROMSAV

Savanyításra és a fehér húsú gyümölcsök barnulásának megakadályozására

Felhasználás:
Szörpök, gyümölcslevek, befőtt-felöntőlevek ízesítésére, a fehér húsú gyümölcsök barnulásának megakadályozására, valamint a gyümölcsborok savtartalmának beallítására. A gyümölcslevek cukortartalma 5-8%, savtartalmuk gyümölcsfajtánként és az érettségi foktól függően változó. Borkészítésnél a gyümölcslevek cukor- és savtartalmát erjesztés előtt cukor (általában literenként 20-30 dkg kristálycukor), víz, esetenként citromsav hozzáadásával kell beállítani.

Gyümölcs

Mennyiség
Kg

Kipréselt
gyümölcslé
liter

Víz
liter

Hozzáadandó
cukor dkg

Sav
dkg

Összes lé
liter

Alma

10

6

-

75

1,2

6,45

Meggy

10

7

6

220

-

14,25

Ribiszke

10

7

9

280

-

17,68

Szamóca

10

8

4

200

2,8

13,20

Csak ezzel a recepttel készíthető jó minőségű, magas alkoholtartalmú, hosszú ideig eltartható gyümölcsbor.

  vissza...

lap teteje